Kalėdinių pasakų skaitymai mokyklos bibliotekoje

Jau tapo gražia tradicija mūsų mokyklos bibliotekoje prieš didžiąsias šventes ruošti Kalėdines skaitymo popietes pradinių klasių mokiniams. Kalėdinės pasakos pasiklausyti susirenka visos pradinės klasės.
Belaukiant šv. Kalėdų bibliotekoje vyrauja šventinė nuotaika, kuri nuteikia mokinukus pasakos klausymuisi. O kad būtų dar smagiau klausytis, bibliotekos vedėja paruošia skaitmenines Kalėdinių pasakų knygas. Taip mokiniai gali klausytis ir kartu sekti skaitomą tekstą bei grožėtis iliustracijomis. Po pasakos mokiniai atlieka įvairias lavinančias užduotėles. Užduotėlės būna parengtos pagal vaikų amžiaus tarpsnį. Pirmokėliai bandė save įsivaizduoti elfais. Antrokai bandė iššifruoti paslėptus žodžius ir piešė angeliuką. Trečiokai kūrė kalėdinį atviruką, o ketvirtokai gamino eglutę iš popieriaus ir ją puošė. Gera nuotaika ir kūryba neapleido mūsų mažųjų mokinukų.
Sakoma, kad Kalėdos – stebuklų metas ir jis vis dar tęsiasi, nes bibliotekoje vis dar vyksta akcija „Bibliotekų knygų Kalėdos“. Dėkojame mokiniams ir mokytojams, kurie dosniai dovanoja knygas. Akcija vyks iki sausio 17 dienos. Kas dar nespėjo sudalyvauti akcijoje, labai laukiame Naujaisiais metais.
Bibliotekos vedėja Alma Urbienė