Informacinių įgūdžių pamoka „Kelionė į knygų šalį“ 1 a kl. mokiniams

Spalio 3 d. 1 a kl. mokiniai kartu su mokytoja Birute Skapariene lankėsi bibliotekoje. Jauniesiems skaitytojams tai buvo pirmas kartas, todėl bibliotekos vedėja mokinius pasitiko skaitydama  ištrauką iš Kęstučio Kasparavičiaus knygelės „Skrendančios knygos“. Mažiesiems buvo įdomu sužinoti kaip atrodė pirmoji Lietuvoje išleista knyga Martyno Mažvydo „Katekizmas“, kokia bibliotekoje yra knygų įvairovė, koks knygos amžius.
Pamokos eigoje, mokiniai susipažino su mokyklos bibliotekos taisyklėmis. Po to, pirmokai garsiai prisiekė mylėti, tausoti knygeles ir vadovėlius. Po priesaikos su mokiniais išsiaiškinome, kaip surasti reikiamą knygą. Pagal ką sudėtos knygelės. Išsiaiškinome kuo skiriasi biblioteka nuo knygyno ir kokias paslaugas teikia biblioteka. Pirmokams bibliotekininkės įteikė priesaiką, „Knygelės prašymus“ kaip reikia saugoti knygeles bei bibliotekininkių sukurtus skirtukus.
Smagiai pasikalbėję apie jų skaitomas knygeles, apžiūrėjome bibliotekos patalpas, susipažinome kokie skyriai yra bibliotekoje. Po to, mokiniai, pirmą kartą iš mokyklos bibliotekos,  rinkosi knygą paskaityti namuose.