Skaitymo popietė 2c kl. mokiniams: „Dramblys ir antis“

Vasario 28 d. 2 c klasės mokiniai  lankėsi mokyklos bibliotekoje, kur vyko skaitymo popietė.
Popietės pradžioje bibliotekos vedėja mokiniams skaitė jų amžiui rekomenduojamą Giedrės Rakauskienės knygelę „Dramblys ir antis“. Knyga išleista labdaros ir paramos fondo – „Švieskime vaikus“ bei 2018 m. paskelbta kaip viena iš populiariausių lietuvių vaikų ir jaunimo knygų bibliotekose.
Mokiniai susidomėję klausėsi skaitomos gražios dramblio ir anties draugystės istorijos, bet ir stebėjo žaismingas šios knygutės iliustracijas. Kai baigėme skaityti, mokiniai smagiai dalinosi savo mintimis apie draugystę, pasakojo, kad galima draugauti ne tik su žmonėmis, bet ir su gyvūnais. Aptarėme anties ir dramblio draugystę, prisiminėme kokias savybes turi dramblys bei smagiai atlikome užduotį „Surask žodžius. Dramblio savybės“. Jeigu atlikti užduotį nesisekė, tai mokiniai kvietėsi draugus į pagalbą, o jie vertindami draugystę, draugiškai jiems padėjo.
Popietės pabaigoje mokėmės, kaip galima lengviau nupiešti dramblį. O jį nupiešti pavyko beveik visiems antrokams. Smagiausia tai, kad po knygelės skaitymo net ir namuose mokiniai piešė dramblius. Ypač dėkojame už labai gražų piešinį 2 c kl. mokiniui Tadui Žymantui.

Bibliotekos vedėja A. Urbienė