3 kl. protmūšis „Kas slepiasi 2020 metų knygose vaikams?“

Nuo lapkričio vidurio vyksta visoje Lietuvoje Metų knygos rinkimai.  Labai smagu, kad ir mūsų mokykla įsitraukė į šių knygų skaitymą ir balsavimą. Džiaugiamės, kad mūsų mokyklos bibliotekoje galima rasti visas metų rinkimuose dalyvaujančias vaikų ir paauglių knygas. Šias knygas, bibliotekos vedėja Alma Viduolienė pristatinėjo klasių mokiniams, ragino jas skaityti ir balsuoti. Nors sutrukdė karantinas, bet nemažai vyresnių mokinių spėjo perskaityti knygas ir galėjo pristatinėti savo bendraamžiams. Keletas knygų ar iš jų ištraukų, mažiesiems mokiniams perskaitė ir bibliotekos vedėja.
O balandžio 28 d.   trečių klasių  mokiniai smagiai sudalyvavo tarpklasiniame mokinių protų mūšyje „Kas slepiasi 2020 metų knygose vaikams?“.

Protmūšį laimėjo ir I-ąją vietą užėmė 3 a kl.  mokinių komanda (mokytoja Danguolė Averinaitė ), II-ąją vietą laimėjo 3 b kl. komanda (mokytoja Astra Petronienė), trečiąją vietą užėmė 3 c kl. komanda (mokytoja Eglė Karaliūnienė).
Kadangi, šį kartą negalėjome susiburti vienoje klasėje ir dar reikėjo laikytis saugumo, tai komandų nariai protmūšyje dalyvavo individualiai.  Tai padėjo išrinkti ir pačius „stipriausius“ trečiokus: I-ąją vietą užėmė 3 a kl. mokinys Lukas Juknys, II-ąją vietą laimėjo 3 b kl. mokinė Emilija Vitkauskaitė, trečiąją vietą užėmė 3 c kl. mokinė Urtė Naskauskaitė .

Sveikiname nugalėtojus!

Bibliotekos vedėja A.Viduolienė