Informacinių įgūdžių ugdymo pamoka 7a kl. mokiniams: žodynų ir žinynų lobynai

Spalio 13 d.  7 a  klasės mokiniai  su lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Vaida Švykiene lankėsi mokyklos bibliotekoje. Tai buvo netradicinė pamoka, kurios metu septintokai sužinojo apie žodynų ir žinynų įvairovę, sandarą bei atliko įvairias užduotis. Mokytoja mokiniams priminė lietuvių kalbos tyrinėjimo pradžią, pirmųjų žodynų misiją ir autorius bei paragino pamąstyti, kodėl šiandien reikalingi žinynai ir žodynai ir kaip nepaklysti informacinio srauto gausoje.
Bibliotekos vedėja Alma Viduolienė mokinius supažindino su bibliotekoje esančiais žodynais ir žinynais, kokia informacija juose slepiasi ir kaip ji išdėstyta. Taip pat paaiškino, kaip reiktų ieškoti reikiamos informacijos ir pasiūlė greičiausią būdą, kaip ją galima surasti. Išklausę pasakojimą apie informacijos paiešką žodynuose ir žinynuose, mokiniai aktyviai atliko bibliotekos vedėjos nurodytas užduotis. Jiems gelbėjo ne tik bibliotekos vedėja, bet ir jų mokytoja. Suradę informaciją, mokiniai užsirašė sąsiuviniuose. Kartu su mokytoja aptarė, kodėl svarbu naudotis ne tik šiuolaikinių technologijų teikiamomis informacijos paieškos galimybėmis, bet ir tradiciškai mokėti rasti informaciją žodynuose bei žinynuose.
Šio netradicinio užsėmimo metu mokiniai susipažino su žodynų ir žinynų įvairove,  ugdėsi  informacinius įgūdžius ir mokėjimo mokytis kompetenciją.