Informacinių įgūdžių pamoka „Kelionė į knygų šalį“ 1 a kl.

Rugsėjo 23 d. bibliotekoje lankėsi 1 a kl. mokiniai. Bibliotekos vedėja mokinius pasitiko skaitydama  ištrauką iš Kęstučio Kasparavičiaus „Skrendančios knygos“, parodė jiems kaip atrodė pirmoji Lietuvoje išleista knyga Martyno Mažvydo „Katekizmas“. Su mokiniais diskutavo, kokia bibliotekoje yra knygų įvairovė, koks knygos amžius.
Pamokos eigoje, mokiniai susipažino su mokyklos bibliotekos taisyklėmis. Po to, pirmokai garsiai prisiekė mylėti, tausoti knygeles ir vadovėlius.  Po priesaikos su mokiniais išsiaiškinome, kaip surasti reikiamą knygą. Pagal ką sudėtos knygelės. Išsiaiškinome kuo skiriasi biblioteka nuo knygyno ir kokias paslaugas atlieka biblioteka. Pirmokams bibliotekininkė įteikė priesaiką, „Knygelės prašymus“ kaip reikia saugoti knygeles bei bibliotekos vedėjos sukurtus skirtukus.
Smagiai padiskutavus apie jų skaitomas knygeles, apžiūrėjome bibliotekos patalpas, susipažinome kokie skyriai bibliotekoje yra. Po diskusijos, mokiniai, pirmą kartą iš mokyklos bibliotekos,  rinkosi knygą.